onsdag, februari 08, 2006

FLESHDANCE


Ken Gibb, USA 1984
Maxs

Brad & Albert har en strippklubb ihop. Affärerna går uselt och konkursen hotar runt hörnet. Stripporna är slitna och förbannat trötta på att köra sina tradiga nummer inför samma gamla försupna klientel. Vad som behövs är lite nya, fräscha idéer. Hur ska man få köerna att börja ringla sig? Brad vet plötsligt svaret: det gäller att bjuda packet på en totalt ohämmad sexshow - något utöver det vanliga. Som får huden att dansa och kukarna att explodera. What a Feeling!

Porrproducenterna har med glimten i ögat ofta parodierat vanliga Hollywoodfilmer. Så när Jennifer Beals slog igenom som sexig dansös i Flashdance (1983) var man inte sen att göra ett par porrigare versioner. Eve Milans Flashpants (1984) har jag inte sett (finns det verkligen någon p-rulle jag inte sett?) men den anses, åtminstone om man refererar till "porrprofessorn" Robert H Rimmer, som bättre än Ken Gibbs Fleshdance. Men jag tycker allt att Gibb (vem han nu är?) gräddat till en rätt läcker våffla. Charmig i sina töntiga sång&dans-nummer (kompositören är inte precis någon Girogio Moroder...) och sexscenerna är sköna (åtminstone de avsnitt där lilla mörka sexbomben Shanna Evans deltar).

För att återgå till intrigen så genomgår Alberts All-Nude Girls Club en närmast magisk förvandling. Haket byter namn till Club Fantasy, gamla strippor rustas upp och nya hyrs in, man arrangerar mer påkostade och fantasifulla sexshower, och ingen mindre än Ron Jeremy sköter konferencierjobbet på ett sätt som skulle fått Lenny Bruce att rodna. Men största anledningen till succéen får nog tillskrivas Jennifer Hughes (spelad av Shanna Evans). Brad (som spelas av en John Leslie i god form) finner henne på en danskurs. Till en början kan förstås inte Jennifer alls tänka sig att ställa upp på mer vågade danslekar, men Brad kan snacka omkull vem som helst och snart står Jennifer där på scen. Och hon är verkligen sexig! Visst, dansnumren får en att garva och är miltals från Jennifer Beals shownummer i Flashdance, men i sängen är färgade Jamaica-flickan Shanna Evans (påminner för övrigt en del om legendariska Hollywood-skönheten Jennifer Jones) definitivt inget att skratta åt. Råbånge-varning utfärdad!

Givetvis blir det också en liten romans mellan Brad och Jennifer. I ett försök till dramatisk spelscen snyftar Jennifer ut i Brads famn. Hon berättar att hon är rädd för karlar efter en erfarenhet hon gjorde i artonårsåldern. Hennes dåvarande pojkvän Timothy bedrog henne. Men inte med en annan kvinna utan med en man. Kan såklart inte vara så kul. Men Brad tröstar henne och säger att han en gång kärade ner sig i en asläcker brud som dock visade sig vara en utklädd karl. Verkligen inte så kul...

Jag såg den här rullen när den var rykande färsk på video i sällskap med dottern till en ökänd kommunalpolitiker (fp) här i Göteborg. Även dottern har valt politikerbanan men jag tänker inte sitta här och yppa namn. Hon hade dock den lilla egenheten att spola förbi sexscenerna för att sedan med allvarlig min sitta och följa spelscenerna istället. Kanske ett litet bevis på att porren faktiskt var roligare förr? Detta var ju en tid då porren inte trängt in i Svenssons vardagsrum. Fanns inga kabelkanaler och porr var något sunkiga gubbar och hormonstinna slynglar fluktade in på nedslitna biografer. Men med videons hjälp började nu även kvinnor få lite hum om verksamheten. Vår politikertjej tyckte att både Evans och Leslie var bland de mest motbjudande människor hon sett och fann hela filmen avtändande. Men intrigen var tydligen intressant...

Bland övriga porrproffs i rollistan kan tuffingen Herschel Savage (som Albert) och brunetten Rachel Ashley (som en av stripporna) nämnas. Även Tanya Lawson (som hade huvudrollen i Flashpants) finns med och har en het scen mot veteranen Paul Thomas. PT, som han kallas av branschfolket, började sin filmbana i Norman Jewisons världsberömda musikal Jesus Christ Superstar (1973). Han spelade Petrus och hade flera sångnummer i filmen. Men tydligen räckte inte sångrösten till och PT hamnade i Pornotopia där han efter sisådär tusen p-snurror sadlade om och blev framgångsrik videoregissör.

Fleshdance innehåller sju smakfulla sexscener och hade svensk premiär (1985.01.14) på Woodstock i Stockholm.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Var får man tag på filmen.

20:25  
Anonymous Anonym said...

Pröva subdvd...

03:57  

Skicka en kommentar

<< Home