onsdag, december 06, 2006

ANNAS SYNDIGA SEXLIV


(originaltitel:ANNA OBSESSED)
Martin & Martin, USA 1977
Alpha Blue Archives

Vi befinner oss mitt i en typisk amerikansk villaförort. Hemma hos mr & mrs Carson sprakar brasan idylliskt i vardagsrummet. Dave Carson (spelad av John Leslie) sitter lojt tillbakalutad i finsoffan och mår som en kung. Vid hans fötter ligger hustrun Anna (spelad av Constance Money) och suger sin make intensivt. Vårt sexande medelklasspar märker dock inte att de är iakttagna. Ute regnar och åskar det men en maskerad, svartklädd person trotsar ovädret. Med näsan tryckt mot makarna Carsons fönster fluktar smygtittaren in Dave & Annas alltmer ohämmade sexlek. Efter en stunds kikande avlägsnar sig främlingen och vad vi just bevittnat är den kittlande upptakten på klassikern Annas syndiga sexliv.

Annas syndiga sexliv är en supercool, erotisk thriller som ångar av en hotfull, mystisk och erotisk stämning. Vem är den skumma, svartklädda figuren som dyker upp titt som tätt under handlingens gång? Vad har han/hon egentligen att skaffa med dramats huvudpersoner? Annars är filmen lite som en "porrens Scener ur ett äktenskap". Makarna Carson har problem. Anna når bara orgasm på egen hand och omättlige Dave förlustar sig med andra - bland annat sätter han på sin paranta sekreterare (spelad av Suzanne McBain). Så möter Anna fotografen Maggie (spelad av undersköna brunetten Annette Haven) och de inleder ett lesbiskt förhållande. Tillsammans med Maggie kan Anna äntligen klimaxa igen. Men det är Dave hon fortfarande älskar och hon vill nu använda Maggie som en extra krydda i samlivet med maken. Så varför inte anordna en trekant?

Jag ska inte avslöja slutet ifall ni någon gång får tillfälle att se den här filmen. Slutscenerna är minst sagt chockerande och jag är väl inte helt på det klara med vad som egentligen händer. Men det har att göra med den skumma parallellhandlingen där en radioröst berättar om gräsliga våldtäkter och mord begågna i Long Island-området. Mystiska drömsekvenser visar hur Anna utsätts för sadistiskt våld. Men det hela är så raffinerat utfört att scenerna faktiskt blir mer erotiska än frånstötande. I en sämre regissörs händer hade det säkert bara blivit plumpt. Hela filmen rör sig i ett gränsland mellan dröm och verklighet och de medverkande uppträder som om de smakat valium till frukost. Musikbakgrunden består av en soft, relaxad och sensuell jazz som bidrar till att också vi i publiken vaggas in i ett nästan hypnotiskt tillstånd. Gruppen som komponerat musiken kallar sig The Avengers.

Vem som döljer sig bakom regissörspseudonymen Martin & Martin är en gåta. Men visuellt begåvad är han. Det lär finnas en skådespelare som lystrar till det aningen märkliga namnet Martin Martin och kanske är det samme person som regisserat den här våfflan? Filmen är också en raritet eftersom det är en av de få skinflicks som Constance Money medverkade i. Flickan som började på toppen med huvudrollen i Radley Metzger-klassikern Tänk på saken, Misty Beethoven (The opening of Misty Beethoven, 1975). Hon gjorde bara ett par filmer till innan hon fann det bäst att dra sig tillbaka för gott. Rykten säger att hon numer jobbar inom fraktflyg-branschen i Alaska. Susan Jensen (som hon egentligen heter) var en ok aktris men blev nog populär mest tack vare sin naturliga "girl next door-charm". I Beethoven spelade hon mot fruktade Jamie Gillis. Han nämns även i förtexterna på Annas syndiga sexliv men har ingen scen mot Constance. Gillis poppar bara upp ett kort ögonblick tillsammans med Suzanne McBain. Gillis är förhållandevis tam i den här filmen men när det gått för honom smetar han in McBains ansikte med sagge och passar förstås på att ge henne ett par örfilar.

Tio sexscener allt som allt. Svenska censuren klippte bort en minut och tio sekunders scen med sadistisk sexdröm (Anna hotas med pistol). I Sverige distribuerades filmen av Hem-Video (HomeVideoErotica) men spana efter den oklippta Alpha Blue-utgåvan. Annas syndiga sexliv fick sin svenska biopremiär (1981.04.29) på biografen Hollywood i Stockholm.

2 Comments:

Blogger Fred said...

Så detta är någon form av en erotisk whodunnit? Det finns en mördare som avslöjas? Lite twists och annat skoj? Lät t o m ganska bra!

Gjorde inte ärkesvinet Rocco Siffredi en porr-giallo på nittiotalet förresten?

17:13  
Anonymous karl teodor said...

Anna är klart sevärd, kanske finns den hos subdvd, annars alpha blue i staterna. Fanns utgiven hemma i sverige från hem video film, om jag ej missminner mig (klippt..).

Rocco har haft så mkt för sig på film.. har dålig koll på hans digra produktion.. jag tillhör inte fan-klubben..

01:58  

Skicka en kommentar

<< Home